Tegenwoordig word iedereen met de neus op de feiten gedrukt. Obesitas is een veelvoorkomend probleem. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kampen hiermee en vinden het steeds moeilijker om hun overgewicht kwijt te raken. Bewegen lijkt bijna een luxe door het gehaaste leven en gezonde maaltijden schieten er dikwijls bij in. Dat gezond eten helemaal geen moeite en bijna geen tijd kost bewijst Sonja Bakker met haar gevarieerde en strikte gerechten.

Wie is Sonja Bakker?

Velen weten niet dat Sonja Bakker zelf in haar verleden kampte met overgewicht. Om zelf inzicht in haar eetgewoontes te krijgen en zo te proberen van haar extra kilo's af te komen, volgde zij een cursus tot gewichtsconsulente. Tegenwoordig is Sonja Bakker een afgestudeerd gewichtsconsulent en startte in 1997 haar eigen dieetmethode en praktijk. Met haar boeken is zij misschien wel de bekendste auteur van afslankboeken. Wat Sonja Bakker vooral laat zien is dat afslanken ook op een leuke manier kan zonder de motivatie te verliezen. Hiermee spoort ze mensen aan om toch ook te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Afslanken met Sonja Bakker kan ook online. Daarvoor kun je je aanmelden op haar eigen site voor een bepaald bedrag en krijg je twaalf maanden lang speciaal op maat gemaakte weekmenu's. Ook kun je op haar website terecht voor inspirerende en gezonde recepten en geeft zij handige tips om ook je ideale gewicht te behouden.

Hoe werkt de Sonja Bakker methode?

De afslankmethode van Sonja Bakker gaat uit van drie hoofdmaaltijden per dag en caloriearme tussendoortjes. Het is vrij simpel en niet ontmoedigend zoals sommige andere diëten. Juist doordat je geen punten of calorieën hoeft te tellen werkt het motiverend. Met inspirerende en gevarieerde recepten is het gemakkelijk om je week in te vullen en toch ook te genieten van bijzondere gerechten. Zelfs voor de vegetariër. Sonja Bakker kijkt echter niet alleen naar het afslanken zelf. Slank blijven is vaak ook een kunst. Wie eenmaal de kilo's kwijt is valt soms terug in zijn of haar oude patroon. Hier speelt zij handig op in met wederom lekkere weekmenu's om op het gewenste gewicht te blijven.

Waarom kiezen voor het Sonja Bakker dieet?

Wie het zat is om te blijven lopen met overgewicht en niet van plan is om extreem sober te gaan leven als het op eten aankomt, kan kiezen voor het Sonja Bakker dieet. Naast de smakelijke recepten geeft zij ook veel handige tips. Voor zowel mannen als vrouwen. Maar ook voor kinderen heeft zij een boek geschreven! Sonja Bakker laat met haar boeken en website zien dat afslanken voor iedereen is weggelegd. Maar, zoals zij zelf zegt, zonder strijd geen kilo's kwijt. Je moet er wel wat voor doen en blijven doen. Maar met het Sonja Bakker dieet word het wel makkelijker gemaakt omdat je zelf inzicht krijgt in je eetgewoontes.