Soep dieet

Met een lekkere soep als dieet basis kun jij goed afslanken. Soep bestaat voornamelijk uit water en bouillon aangevuld met groenten waarmee een gezonde maaltijd wordt gerealiseerd. Je kunt zelf bepalen hoe rijk je de soep maakt met groenten en aanvullende ingrediënten. Een soep kan een volledige maaltijd zijn. Maak daarbij gebruik van gezonde ingrediënten zodat je goed gevuld bent echter niet aankomt. Je kunt met een uitgebalanceerde soep dieet lekker eten waarbij je afvalt. Hoe werkt een soep dieet en wat voor soep werkt goed om af te slanken?

Vullend gevoel

Zodra soep in de maag komt wordt de maag gevuld. Dan gaat de maag aan de slag. Het lichaam zorgt ervoor middels maagzuur dat eiwitten worden afgebroken tot kleinere delen zoals aminozuren. Deze werken gunstig op vele lichaamsprocessen en daar kun jij van profiteren. De tijd dat de soep in de maag aanwezig is kan relatief lang zijn, afhankelijk van hoeveel groenten er in de soep zitten.

Voldoende mineralen

Let wel dat je de hoeveelheid zout in de soep beperkt omdat zout juist vocht vasthoudt. Met het gebruik van een bouillonblokje geef je de soep goede smaak en blijft de hoeveelheid zout beperkt. Zorg er daarnaast voor dat de soep voldoende body krijgt door groenten te variëren en er voldoende in te doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van wortelsap met peultjes en doppertjes zodat je een goed gevulde soep krijgt. Je moet daarbij zoveel als mogelijk gehaktballetjes vermijden aangezien deze veel vet bezitten. Een goed alternatief kan zijn vleesvervangende soepvulling of mager reeds uitgekookt vlees (verkrijgbaar als bouillon).

Vetten verbranden en beweging

Naast de inname van een soep dieet is het verstandig om op dagelijkse basis meer te gaan bewegen. Je neemt geregeld soep in en dat moet effectief worden verteerd. Door meer beweging en vaker te eten neemt de stofwisseling toe waardoor voedsel meer effectief wordt gebruikt. Oftewel je komt minder snel aan en hebt ook minder voedsel nodig. Dat is een goed uitgangspunt om met een soepdieet effectief te kunnen afvallen.

Wat voor soep?

Meerdere soorten soep kunnen een gunstige werking hebben op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een:

  • goed gevulde groentesoep: de groenten zijn zeer goed voor het lichaam omdat groene groenten boordevol ijzer en magnesium zitten welke goed zijn voor het bloed en lichaamsprocessen;
  • uiensoep: uien staan bekend als het kunnen oplossen van verstoppingen van zowel een verkoudheid maar ook in de darmen. Het zorgt ervoor dat de darmen effectiever met het voedsel omgaan en dus relatief beter verteren. Opslag van stoffen is dus ook minimaal;
  • brandnetelsoep: zodra brandnetels worden verwarmd of gekookt wordt het effect van netels en mierenzuur uitgeschakeld. Je kunt de bladeren goed pureren waarmee een goede basis voor een heerlijke soep kan worden gelegd. De brandnetel geeft een vullend gevoel waarnaast het vochtuitdrijvende capaciteiten heeft. Afvalstoffen, gif- en zuren worden afgevoerd waardoor het lichaam wordt gezuiverd. Daarmee kun jij ook afvallen.
  • andere soepen op basis van gezond voedsel.