Afslanken met een proteïne dieet?

Volg een proteïne dieet zodat jij goed aan je figuur kunt werken. Afslanken houdt in dat je meer energie moet verbruiken dan dat je inneemt. Bij een goede balans daarin kun jij effectief afvallen. Door de inname van een proteïne dieet – ook wel een eiwit dieet genoemd – zorg je ervoor dat je vol zit maar verder geen calorieën toevoegt. Dat zorgt ervoor dat jij met een proteïne dieet gemakkelijk kunt afslanken zodat jij er goed uitziet. Val ook af voor je gezondheid zodat jij beter in je eigen vel zit. Waar moet je rekening mee houden als je het proteïne dieet gaat innemen?

Afvallen voor de gezondheid

De maatschappij is hectisch en snel waardoor we onszelf weleens vergeten. Stapsgewijs komen we aan waardoor de kans op bepaalde ziekten toeneemt. Het is dan ook vaak een doktersadvies om af te vallen. Toch is het ook wijs om preventief reeds te gaan afslanken om zo op een gezonde manier door het leven te komen. Daartoe maak je gebruik van het proteïne dieet waarmee jij op een gebalanceerde manier kunt afvallen.

Wat te eten?

Het is belangrijk om consequent te zijn tijdens het dieet. Het proteïne dieet zorgt er feitelijk voor dat je langdurig een verzadigd gevoel hebt echter de je lichaam energie uit jezelf moet halen. Oftewel opgeslagen vetten worden daartoe aangewend door verbranding. Maar wat moet je naast het proteïne dieet verder nog innemen zodat jij gezond blijft?

  • vitaminen zorgen ervoor dat organen goed draaien maar dat je er ook goed uitziet. Je voelt je beter bij voldoende inname van vitaminen naast het proteïne dieet;
  • mineralen hebben een belangrijke functies binnen het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan ijzer of magnesium welke goed zijn voor rode bloedlichaampjes en vele andere lichaamsprocessen.

Beide kun je goed innemen in de vorm van pillen zodat je slechts de positieve werking daarvan in de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Op die manier kun je op een gezonde manier in combinatie met een proteïne dieet kilo’s afvallen.

Hoeveel kan ik afvallen?

Om af te vallen moet je wel weten waar je eigen grenzen liggen. Veelal wordt de BMI schaal aangehouden echter het is beter om naar je eigen lichaam te luisteren. Val je af met het proteïne dieet dan kun je dat doen tot je ongeveer tien kilo onder je lichaamslengte weegt. Oftewel ben je 1,75 m dan val je af tot 65 kg. Rond die waarde zal het lichaam er goed uitzien en heb je niet teveel en niet te weinig vetten in het lichaam. Val ook af met het proteïne dieet zodat jij op een goed lichaamsgewicht terecht komt.

Invloed van bewegen

Meer bewegen houdt in dat je meer energie verbruikt. Het proteïne dieet zorgt ervoor dat er geen aanvullende vetten aan het lichaam worden toegevoegd zodat de opgeslagen energie moet worden gebruikt. Meer bewegen is altijd goed voor het lichaam waardoor het lichaam wordt geactiveerd om suikers en vetten aanvullend te verbranden. Beweging stimuleert lichaam en geest zodat jij kunt afvallen. Combineer het proteïne dieet met voldoende of meer beweging om af te vallen.

Gezonde levensstijl

Het proteïne dieet heeft je lichaam aangestuurd om vetten te verbranden juist omdat je meer energie verbruikt dan dat je binnen krijgt. Stop je met het proteïne dieet dan ga je weer meer ander voedsel innemen. Het is dan noodzaak om gezonde ingrediënten te gebruiken. Denk aan:

  • onverzadigde vetten en mager vlees;
  • gezonde koolhydraten, verse groente en fruit;
  • zuivelproducten enzovoorts.

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je nog lang van een slank lichaam kunt profiteren. Begin ook met afslanken door daartoe het proteïne dieet te gebruiken.