Vernieuwd voedingspatroon 

Wanneer je start met de Momentumkuur zit er in het bestelde pakket een handleiding waarin heerlijke menu’s zijn samengesteld, zodat je zelf daarover niet hoeft na te denken. Met deze beschreven menu’s kun je wekelijks zelf kiezen wat je eet. U krijgt ook een lijstje met producten welke je kunt komen in de supermarkt. Zo weet je dat je de juiste producten in huis haalt. Je kunt naar de supermarkt, maar indien je naar de slager en groenteboer wil dan kan dat uiteraard ook. In een vernieuwd voedingspatroon bevinden zich waarschijnlijk producten die je voorheen nooit kocht. Het is een leuke uitdaging om maaltijden te bereiden met andere producten.
Uiteraard worden er richtlijnen qua voeding gesteld tijdens de Momentumkuur waar je je aan moet houden wil je uiteindelijk het gewenste resultaat behalen welke je tijdens de afslankkuur zou moeten kunnen halen.
Wanneer je het afslankpakket van de Momentumkuur bestelt, ontvang je ook een handleiding, daarin staan de duidelijk beschreven weekmenu’s.

Fasen


De Momentumkuur bestaat uit drie fasen, elke fase heeft zijn eigen kenmerken.
We zullen per fase een beschrijving geven van wat de vaste onderdelen zijn, zoals de ampullen en capsules en een voorbeeld van wat je zou kunnen eten.

De eerste fase is de dieetfase. In de ochtend neem je voor het ontbijt 100 ml lauwwarm water met drie eetlepels citroensap en daarna één ampul. Dit doe je alleen in de ochtend. Twee keer per dag neem je tijdens het eten één Multi Vita capsule.
Na de ampul kun je starten aan het ontbijt. Een kopje koffie of thee en iets van fruit, zoals een appel.
Dan de lunch. Tijdens de lunch is brood eten niet toegestaan, maar er zijn voldoende keuzemogelijkheden. Zo mag je groenten en sla eten, zelfs onbeperkt. Lees in de handleiding welke groenten wel en niet geschikt zijn om onbeperkt te eten. Naast groenten en sla mag je ook vis, vlees of tempé eten (voor de vegetariërs onder ons). Bak het vlees, vis of de tempé niet maar warm deze op / gaar deze, in de oven. Variëren is goed om de maaltijden uitdagend te houden. Er worden leuke ideeën gegeven in de Momentumkuur handleiding.
Het avondeten staat qua keuzemogelijkheden gelijk aan de lunch. Probeer te variëren zodat het avondeten toch anders wordt dan de lunch.

De tweede fase is de stabiliteitsfase. Voor het ontbijt twee ampullen Carnitrin op nuchtere maag met 100 ml lauwwarm water met drie eetlepels citroensap en twee keer per dag één Multi Vita capsule tijdens de maaltijd innemen. Als ontbijt kun je kiezen uit alle soorten fruit uitgezonderd druiven en bananen. Speltbrood of volkorenbrood is ook toegestaan.
Tijdens de lunch heb je dezelfde keuzemogelijkheden als in de eerste fase, maar nu mag je ook twee eieren nemen. Wanneer je in de tweede week van de stabiliteitsfase zit mag je ook noten eten tijdens de maaltijd.
Het avondeten is tijdens de tweede fase, net als de eerste fase, hetzelfde als de lunch. Het enige verschil is dat je vanaf de tweede week ook zilvervliesrijst mag eten. Bakken en braden mag je doen in kokosolie of olijfolie.

De derde fase is de levensfase. Het voedingspatroon van fase twee wordt hier vervolgd. In deze fase leer je balans te vinden tussen het vernieuwde eetpatroon en je nieuwe gewicht.