Wat is de Momentumkuur?

De Momentumkuur is een effectieve afslankkuur waarbij je op een verantwoordelijke en gezonde wijze afslankt. Je verliest gewicht op de gewenste plaatsen van het lichaam. 
Dankzij een overzichtelijk stappenplan slank je af in 3 fases, te noemen de dieetfase, de stabiliteitsfase en tenslotte de levensfase. Iedere fase heeft zijn eigen kenmerken en als het gehele programma gevolgd wordt zoals aangegeven, dan slank je af op een veilige en prima vol te houden manier.
Altijd al willen afslanken en al vele diëten geprobeerd? Steeds weer het jojo-effect moeten meemaken? Geen nood, met de Momentumkuur slank je af met een blijvend en mooi resultaat.

Vooraf stel je voor jezelf een reëel streefgewicht, al dan niet in overleg met een Momentum gecertificeerde afslankcoach. Tijdens de afslankkuur werk je toe naar dit gewicht. Tips kun je vragen aan de afslankcoach, hij of zij ondersteunt je bij het gehele afslankproces. Goede adviezen en antwoorden waarmee je weer verder kunt. De Momentum gecertificeerde afslankcoach gaat samen met jou de afslankperiode aan. Je zal verstelt staan van het resultaat wat jij behaald. Had je dit ooit eerder kunnen behalen en behouden met een crashdieet? Het antwoord is, nee. Crash diëten zijn voor even leuk, maar op lange termijn zit je vaak op een hoger gewicht dan voorheen. Eerst positief, maar daarna teveel negatieve punten en daarbij is een dergelijke crash dieet een aanslag op het lichaam. De Momentumkuur is een zorgvuldig samengestelde afslankkuur waarbij je rustig afslankt met de juiste aanpak. Zonder hongergevoel, ook dat had je bij een ander dieet nog niet meegemaakt. Misschien tijdelijk, maar zeker niet vol te houden. De Momentumkuur laat zien dat het anders kan. Afslanken met een goed en energiek gevoel.

Momentumkuur voor iedereen?

Afslanken is voor iedereen gezond, mits het nodig is. 
Indien je in de groeifase bent, dus tot het einde van de puberteit, is het niet verstandig om veel af te vallen. Dit kan anders de groeispurt belemmeren. Soms heeft je lichaam net dat ene beetje lichaamsvet nodig om de groeifase aan te kunnen. Verder is het belangrijk om je BMI te berekenen (Body-Mass Index) alvorens te starten met afslanken. Op deze manier kun je erachter komen wat voor jou het gezonde gewicht is.
Probeer niet onder het gezonde gewicht te komen. Als je jezelf wat kilo’s te zwaar vindt, overgewicht hebt of obesitas, dan is de Momentumkuur dé perfecte afslankkuur voor jou.

Streefgewicht bereiken

Aan de hand van het volgen van de de 3 fases van de Momentumkuur en de maaltijden te maken die in de bijbehorende handleiding staan door middel van handige en simpele recepten, slank je optimaal af op een verantwoorde manier. Samen met de gecertificeerde Momentumkuur afslankcoach bereik je jou streefgewicht en behoud je deze door het voedingspatroon op een zorgvuldige manier aan te passen. Het voedingspatroon wordt op een manier samengesteld die voor jou goed voelt. Adviezen kun je te allen tijde inwinnen bij je persoonlijke Momentumkuur afslankcoach. Tips waarmee je de afslankkuur goed kunt volgen en ook naderhand zeer handig kunnen zijn.