Koolhydraten binnen een dieet

Een goed dieet valt of staat door de juiste toepassing van koolhydraten binnen een dieet. Koolhydraten hebben zowel goed en minder goede eigenschappen en daarom is het van belang dat je weet dat je de juiste koolhydraten inneemt. Van de ene soort koolhydraten kun je namelijk aankomen en de andere juist op een handige manier afvallen.

Waar moet je dus zoal op letten als je een koolhydraten dieet neemt en waarom is het verstandig om bij een dieet juist wel koolhydraten in te nemen?

Goede stemming

In tegenstelling wat veel mensen denken is juist het innemen van een koolhydraten zeer geschikt om mee af te vallen. Koolhydraten worden namelijk omgezet in serotine welke verantwoordelijk zijn voor de stemming. Denk daarbij aan lichaamskenmerken zoals:

  • optimisme;
  • doorzettingsvermogen;
  • opgewondenheid en seksualiteit.

Deze stof is dus zeer essentieel voor het optimistisch kunnen laten doordraaien van het lichaam. Afvallen is iets wat je uiteraard in de meest optimale omstandigheid moet doen. Door een koolhydraten dieet in te nemen blijft je stemming opperbest en heb je daardoor een veel betere kans van slagen om geleidelijk aan veel te kunnen afslanken. Neem ook je voordeel door een koolhydraten dieet te volgen zodat jij optimistisch kunt afvallen.

Voorkom snelle verbranders

Koolhydraten kunnen worden ingedeeld naar snelle en trage verbranders. Het effect op het lichaam is tussen beiden namelijk zeer groot. Dit komt omdat:

  • snelle verbranders zorgen ervoor dat een piek aan suiker in het bloed komt. Het lichaam reageert hierop door insuline aan te maken welke suikers in het lichaam opslaan. Dat houdt in dat die suikers niet worden verbrand en niet aangewend voor de voeding. Consequentie van dit allemaal is dat snel verbrandende koolhydraten in een snel terugkerend hongergevoel resulteren, waardoor snel weer verkeerde koolhydraten in grote hoeveelheid worden ingenomen;
  • trage verbranders daarentegen zorgen ervoor dat het suiker geleidelijk aan het bloed wordt afgegeven welke dan ook geleidelijk aan kan worden gebruik voor energie.

Voorkom dus de inname van snel verbrandende koolhydraten omdat je daarmee voorkomt dat je aankomt. Een koolhydraten dieet is dus dan ook gebaseerd op koolhydraten waarmee een beperkte hoeveelheid suikers wordt afgegeven waardoor we goed kunnen blijven draaien.

Koolhydraten en eiwitten

Gezonde koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam de juiste stoffen binnenkrijgt om opgewekt door te kunnen gaan. Daarnaast is het uiteraard zaak dat je een verzadigd gevoel krijgt. Veelal combineer je een koolhydraten dieet met eiwitten omdat:

  • deze essentieel zijn voor het lichaam;
  • het een verzadigd gevoel geeft terwijl koolhydraten op zich dat veel minder hebben;
  • het goed combineert met elkaar (het blijft lekker).

Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je naast voldoende beweging ook lekker eet waarbij je geen aanvullende calorieën aan het lichaam toevoegt. Juist op die manier kun je het lichaam aanzetten om het teveel aan gewicht aan te wenden voor energie. Met die balans kun jij ervoor zorgen dat je lichaam optimaal slank wordt en blijft. Volg ook het koolhydraten dieet zodat jij effectief kunt afvallen, waardoor je lichaam gezond wordt.