• Heeft u ook genoeg van uw overgewicht?
  • Wilt u een verandering aanbrengen in uw leven?
  • En serieus afslanken?

Kies dan voor goede beweging en gezond eten.

Waarom kiezen voor gezonde recepten

Steeds vaker kiezen we voor makkelijke gerechten. Kant-en-klaar menu's, afhaalchinees, pizza of een patatje. Dat dit slecht is voor de lijn is algemeen bekend. Maar het is ook zeker niet goed voor uw gezondheid. Vaak zitten hier vetten in verwerkt die moeilijk door uw lichaam af te breken zijn. Deze vetten komen op plekken te zitten waar u ze liever niet heeft. En door het gehaaste leven is een dagelijks sportschoolbezoek vrijwel onmogelijk. Kiest u daarom voor gezonde recepten. Er is eigenlijk geen excuus om niet gezond te eten. Het kost u helemaal niet veel tijd om een gezonde maaltijd te bereiden en duur hoeft het ook zeker niet te zijn.

Excuses om niet gezond en gevarieerd te eten

De meest gehoorde excuses om niet te kiezen voor gezonde recepten zijn:

  • Het kost mij meer geld om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten
  • Ik heb de tijd er niet voor om gezond en gevarieerd te eten
  • Ik wil niet elke dag op rauwkost leven

Deze excuses zijn geheel onterecht. Door de media lijkt het alsof slanke mensen elke dag lusteloos kauwen op een blad sla. Maar deze gewoonte is ook erg slecht voor de gezondheid omdat een mensenlichaam dagelijks voldoende vitaminen behoort binnen te krijgen. Tegenwoordig zijn er tal van gezonde recepten te vinden. Denk daarbij aan bekende auteurs die een kookboek hebben samengesteld of recepten op het internet. Gezonde recepten hoeven niet saai te zijn. Er valt eindeloos in te variëren. En u kunt elke dag iets anders op tafel zetten.

Niet alleen een gezond diner

Om gezond bezig te zijn is het erg belangrijk om niet alleen 's avonds gezond te eten. De lunch is net zo belangrijk en vooral het ontbijt. Het ontbijt is de start van de dag en zorgt ervoor dat u voldoende energie heeft tot de volgende maaltijd. Voor de ochtend en middag zijn er ook tal van gezonde recepten die eenvoudig te bereiden zijn, heerlijk smaken en zeer goed zijn voor uw gezondheid. Soms begint de maag te knorren wanneer u nog een lange tijd te gaan heeft tot uw volgende maaltijd. Dan kunt u er voor kiezen om een vetarm tussendoortje te nuttigen. Hierbij kunt u denken aan een granenreep, een bakje fruit of een bakje rauwkost.

Geen excuses meer: Gezonde recepten

Dus wilt u beter in uw vel zitten en lief zijn voor uw lichaam?

Kies dan voor gezonde recepten. U ziet, het is makkelijk en loont de moeite!