Het Dukan dieet

Gefaseerd afvallen doe je met het Dukan dieet. Dit dieet behelst het op een stapsgewijze manier afslanken van het lichaam, zodat uiteindelijk op een stabiel gewicht wordt gekomen. Op die manier werken zorgt ervoor dat terugval wordt voorkomen zodat je langdurig van een mooi figuur kunt genieten. Volg ook een afslankkuur en het Dukan dieet zodat jij vele kilo’s kunt verliezen. Door je levensstijl grondig aan te pakken kun je voldoende vetten verliezen zodat jij er gezond en slank uitziet. Profiteer ook van een mooier lichaamsgewicht door af te slanken met het Dukan dieet.

Waaruit bestaat het Dukan dieet?  

Wat zijn de stappen?

Om af te vallen is het altijd belangrijk dat je minder inneemt dan dat je verbruikt. Daartoe heeft Dukan voor jou een voedingsschema opgesteld waarbij je:

  • in de eerste stap een begin maakt met het afvallen. Je neemt eiwitten in in combinatie met vis, kis en mager vlees aangevuld met gezonde groenten. In deze eerste fase val je snel drie kilo af;
  • de volgende stap zorgt ervoor dat de inname van voedsel nog minder wordt. De nadruk wordt gelegd op eiwit inname zonder dat er verder calorieën worden ingenomen. Deze fase verzorgt de belangrijkste stap aangezien je versneld veel kilo’s gaat afvallen. Het lichaam raakt steeds meer en meer gewend aan het feit dat je vetten uit het lichaam zelf gebruikt. Dit doe je tot je het streef gewicht hebt bereikt;
  • indien je weer meer eten gaat innemen als je stopt met het feitelijke diëten dan is het van belang dat je gezonde maaltijden inneemt waar je niet meer van aankomt. Om je daarbij te helpen krijg je een reeks van recepten aangereikt waarmee je heerlijke vullende gerechten kunt klaarmaken. Al doende leert men en door dagelijks volwaardige gezonde producten te gebruiken leer jij wat gezond is. Met een paar weken weet jij wat je lichaam precies nodig heeft om op een stabiel gewicht te blijven en een mooi figuur te houden.

Profiteer ook van gefaseerd afslanken door daartoe het Dukan dieet te nemen.

Hoe lang duurt een Dukan dieet?

Het gaat bij afvallen er altijd om dat je de verhouding gewicht en lengte in de gaten houdt. Dat wordt ook wel de BMI waarde genoemd. Val altijd af tot je je goed voelt. Veelal komt dat overeen met een gewicht van een paar kilo onder je lengte. Ben je 1.72 m dan kun je afvallen tot 60-64 kg. Ben je bij het afslanken reeds in die marge gekomen dan zie je er goed uit. Hoe lang het Dukan dieet feitelijk gaat duren hangt er natuurlijk vanaf wat je allemaal inneemt en doet tijdens het dieet. Des te minder je inneemt des te harder zal het Dukan dieet gaat. Ook beweging heeft daarbij een positieve invloed.

Meer bewegen bij afslanken

Beweeg meer naast het volgen van het Dukan dieet zorgt ervoor dat je optimaal kunt de energie vraag laat toenemen. Spieren worden namelijk sterker en die nemen veel meer energie dan gewoon vet. Oftewel ook in rust kun jij met meer spiermassa afslanken. Meer bewegen past dus altijd binnen iedere vorm van afslanken. Val ook effectief af door de energievraag toe te laten nemen door meer te gaan bewegen. Volg ook het Dukan dieet zodat jij snel op een gefaseerde manier van je overgewicht afkomt.