Wie in zeer korte tijd een aantal kilo's aan gewicht kwijt wilt raken zal gebaat zijn bij het zogenoemde crashdieet. Dit dieet zorgt ervoor dat je al binnen zeven dagen ongeveer 5 kilo kunt afvallen.

Wat is een crashdieet?

Sommige mensen denken dat een crashdieet betekent dat er in een week helemaal niet gegeten wordt. Maar dit is absoluut niet waar. Het woord zegt het eigenlijk al. Het is een dieet waarbij je snel kunt afslanken. Meestal duurt een crashdieet enkele dagen tot een week. Het is wel erg belangrijk dat je je houdt aan dit dieet en tussendoor geen andere dingen eet. Snoepen is uiteraard helemaal uit den boze.

Welke crashdiëten zijn er?

Er zijn verschillende crash diëten.

Soepdieet

Bij dit dieet eet je een vetverbrandingssoep en kun je naast de soep ook elke dag een ander voedingsproduct eten. Dit dieet duurt zeven dagen en tijdens deze week kun je 4 tot 7 kilo afvallen.

Yoghurtdieet

Om de dag eet je alleen yoghurt. De dagen tussendoor mag je mager vlees en vis eten met groente en één aardappel. Verder zijn drie boterhammen met mager beleg en drie appels toegestaan. Dit geldt voor de eerste twee weken. In week drie mag je twee 'gewone' dagen toevoegen. En in de vierde week drie 'gewone' dagen. Dit dieet duurt dus vier weken.

Ziekenhuisdieet.

Wie wel eens in het ziekenhuis heeft gelegen of iemand kent die daar voor langere tijd moest blijven, weet ongeveer wat dit dieet inhoudt. Veel zoutarme en magere produkten. In het weekend is het geoorloofd om te eten wat je gewend bent. Als je dit dieet twee weken volhoudt ben je daarna enkele kilo's lichter.

Sapdieet

Dit is ongeveer te vergelijken met een citroensapkuur. Door sappen te drinken die enkel gemaakt zijn van verse groenten en fruit ontdoe je je lichaam van gifstoffen en afvalresten. Dit dieet mag je twee weken doen maar het is wel belangrijk dat je daarnaast eenvoudige en vetarme maaltijden eet.

Wat zijn de effecten van een crashdieet?

Een crashdieet zorgt er voor dat je binnen zeer korte tijd veel gewicht verliest. Dit is dus ideaal voor als je snel resultaat wilt zien. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je daarna niet meer terug kunt vallen in je oude eetpatroon. Als je voor het crashdieet veel snoepte of dubbele porties bij het diner nuttigde moet je nu jezelf er aan blijven herinneren dat dit niet meer kan. Anders ben je binnen afzienbare tijd weer op het gewicht zoals die was vóór het crashdieet. Nuttig elke dag drie gezonde maaltijden en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Maar uiteraard spreekt dit voor zich.