Een citroensapkuur is bedoeld om de ingewanden te reinigen en zo de organen te ontdoen van schadelijke stoffen. Deze stoffen hopen zich ook op in (vet)weefsels en daarom kan een citroensapkuur ook helpen om gewicht te verliezen.

Hoe werkt een citroensapkuur?

Tijdens het ontgiften van uw lichaam gaat u vasten. Dit houdt in dat u niet eet of drinkt gedurende een bepaalde periode. Op deze manier kunnen de organen schadelijke stoffen uitstoten en zich herstellen. Een citroensapkuur helpt om het proces te versnellen. Omdat u tijdens deze kuur weinig tot geen calorieën binnenkrijgt schakelt uw lichaam over naar de modus vet verbranden. Dit doet het lichaam om reserves aan te spreken. Hierdoor verbrandt u snel vet en zult u dus binnen afzienbare tijd afslanken. Let hierbij wel op dat u toch enkele belangrijke vitaminen binnenkrijgt omdat uw lichaam dit gewoon nodig heeft. Dit kunt u binnenkrijgen door ahornsiroop aan uw citroensap toe te voegen.

Hoe begint u met deze kuur?

Een citroensapkuur duurt gemiddeld tien dagen. In die tien dagen is het belangrijk dat u voldoende rust krijgt en minder van uw lichaam vergt dan doorgaans. Dit is vrij logisch omdat u niet het dagelijkse voedsel binnenkrijgt dat u gewend bent. Meng de vergeperste citroensap met de ahornsiroop en een beetje cayennepeper. U moet ongeveer rekenen op acht glazen per dag. Dit is de aanbevolen hoeveelheid. Sommigen krijgen honger gedurende de dag en in dat geval mag u gerust een extra glas citroensap tot u nemen. Het is echter wel belangrijk dat u tijdens de citroensapkuur nog wel het nodige aantal liter vocht binnenkrijgt. Eén liter water of thee volstaat, dan heeft u per dag ongeveer 3 liter vocht. Gebruik tijdens deze kuur geen vaste voedingsproducten omdat deze het proces kunnen beïnvloeden en het is sterk aan te raden om deze dagen niet te roken.

De citroenkuur afbouwen

Op dag acht van uw citroensapkuur begint u in zeer kleine mate weer verteerbaar voedsel tot u te nemen. Let hierbij goed op dat het niet te veel is en in kleine porties. Uw lichaam is namelijk ruim een week geen vast voedsel gewend en daarom kan het zwaar vallen als u wel te veel in één keer neemt. Neem elke dag steeds een klein beetje meer tot u voelt dat u weer de gewone hoeveelheid kunt eten die u doorgaans gewend bent. Volg deze citroensapkuur twee keer per jaar voor het beste resultaat.