Hoe doe ik een citroenkuur?

Pas je maaltijden aan zodat jij geleidelijk aan kunt afvallen. Bij de citroenkuur zorgt een toename van citroen of limoen in de maaltijd voor een toename van de zuurtegraad in de maag. Hierdoor geeft het lichaam meer gal af als het voedsel in de darmen terecht komt. Dat houdt in dat het voedsel zijnde de vetten effectiever wordt afgebroken waardoor er minder vetten in het lichaam worden opgeslagen.

Het is een gegeven dat bij dagelijkse toevoeging van citroenzuur aan eten, die persoon bij eenzelfde inname van voedsel iets gaat afvallen. Dat komt doordat het vet in mindere mate wordt opgeslagen.

Volg ook de citroenkuur zodat jij op een gezonder lichaamsgewicht terecht komt, zonder dat je daartoe anders gaat eten.

Citroenzuur breekt vetten af

Indirect zorgt citroenzuur ervoor dat vetten worden afgebroken. Het is een algemeen gegeven dat citroen als ontvetter werkt echter het lichaam reageert bij een verhoogt zuurgehalte in de maag door meer gal af te geven. In de darmen worden namelijk vetten afgebroken door gal. Indien er meer gal aanwezig is wordt dat effectiever afgebroken waardoor er minder vet overblijft om in het lichaam op te slaan. Met die balans kun je door het volgen van een citroenkuur in aanvulling op het gewone eten toch een lager lichaamsgewicht bereiken.

Vitaminen stimuleren de lever

Het is bekend dat de lever in het lichaam cholesterol afbreekt. Daartoe zijn HDL deeltjes in het lichaam actief waarmee cholesterol kan worden vervoerd zodat deze in de lever worden afgebroken. Citroenzuur zit boordevol vitaminen en deze stimuleren de werking van de lever. Dat is dus dubbel zo goed en dus kun jij voor je gezondheid optimaal profiteren van de citroenkuur.

Effectief gaat diëten

Wil je naast een gezondere levensstijl ook veel kilo’s afvallen dan gaat dat uiteraard gepaard met een citroenkuur. De citroenkuur:

  • ontvet het lichaam op verschillende manieren en;
  • zorgt ervoor dat vetten niet worden opgeslagen.

Combineer de citroenkuur met een eiwit dieet zodat je lichaam alle van belang zijnde stoffen binnenkrijgt. Val ook af door de citroenkuur te gebruiken zodat jij na een paar weken een strak en mooi resultaat hebt behaald.

Citroen als ingrediënt

Omdat je na het afvallen niet meer wilt aankomen moet je aangepaste maaltijden innemen. Dit houdt in:

  • voldoende traag verbrandende koolhydraten waardoor je lichaam in beperkte mate suikers krijgt toegediend;
  • mager vlees en onverzadigde vetten echter in kleine porties;
  • alle soorten zuivel en groene groenten.

Door gebruik te maken van volwaardige ingrediënten kun je een lekkere maar gezonde maaltijd maken, waarnaast de toediening van citroenzuur ervoor zorgt dat het voedsel op een betere manier wordt afgebroken. Op die manier kun je na het afslanken op een stabiel lichaamsgewicht door blijven gaan.

Hoe kun je citroen toedienen?

Er zijn verschillende manieren om citroen in te nemen zodat je lichaam effectiever met vetten om kan gaan. Denk daarbij aan:

  • drink citroen thee of ijskoud citroen water;
  • neem yoghurt en voeg citroensap eventueel met het citroen vruchtvlees toe om zo een verfrissende snack te hebben;
  • kook je uitgebreid dan kun je citroensap altijd mee laten koken zodat de zuurgraad van het eten wordt verhoogd;
  • maak je sudder vlees klaar van mager vlees voeg dan citroenzuur toe om zo het vlees mals en minder vet te krijgen.

Val ook af door van de citroenkuur te profiteren.