Afslanken met citroen?

Iedereen weet dat citroen een ontvetter is en dat houdt in dat het ook goed past binnen een afslankkuur. Toch werkt het in het lichaam niet precies zoals we zouden verwachten. Door de inname van citroenzuur neemt de algehele zuurtegraad in de maag toe waardoor het lichaam een trucje met zichzelf uithaalt. Gewoonlijk zorgt het maagzuur ervoor dat er een bepaalde hoeveelheid gal wordt aangemaakt. Indien de zuurtegraad gemiddeld gezien lager is danwel er meer zuur aanwezig is, dan zal de galblaas meer gal aan het voedsel toevoegen.

Wat doet gal en waarom heeft een citroen afslankkuur nut?

Gal en zuur relatie

Zoals gezegd zorgt een toegenomen zuurgehalte in de maag ervoor dat de hoeveelheid gal aan het reeds deels verteerde voedsel toeneemt, terwijl er relatief evenveel voedsel aanwezig is. Gal zorgt er specifiek voor dat vet materiaal in het voedsel wordt afgebroken. Naarmate meer gal aanwezig is, wordt relatief meer van het aanwezige vet opgelost. Oftewel dat vet kan niet meer worden afgevoerd en opgeslagen. Het is reeds verteerd en omgezet tot nuttige stoffen danwel energie. Dit betekent dat indirect een citroenzuur kuur ervoor zorgt dat je de opslag van vetten deels kunt voorkomen. Hoe kun je dat dan toepassen binnen een dieet om af te slanken?

Keuze mogelijkheden binnen de kuur

Je kunt van een citroenzuur kuur op verschillende manieren gebruik maken. Het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is:

  • je neemt dezelfde hoeveelheid voedsel in en je wijzigt niet je eetpatroon. Door de geregelde dagelijkse toevoeging van citroenzuur zorg je ervoor dat de vetten beter worden afgebroken in de darmen. Dat kan betekenen dat je geleidelijk aan minder gaat wegen oftewel dat je afslankt;
  • je past je eetpatroon aan. Je kiest betere ingrediënten en eet over het algemeen gezonder. Het kan voorkomen dat er nog wel iets vet binnenkomt echter het bestaat voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten. Door gebruik te maken van citroen binnen je dieet zorgt je ervoor dat er minder vetten worden opgeslagen. De combinatie zorgt ervoor dat je geleidelijk aan - relatief sneller als voorgaande methode – gewicht gaat verliezen. Let wel op deze manier bouw je je gewicht op een gunstige manier af waarnaast het lichaam door gezonde voeding ook gezonder wordt;
  • toenemende activiteit: je kunt uiteraard een citroen afslankkuur tezamen met meer bewegen combineren. Dat houdt in dat je meer energie verbruikt waardoor de balans veel gunstiger wordt. Tevens neemt de spier hoeveelheid toe waarmee de omstandigheden voor afslanken veel beter zijn.

 

Inname citroenzuur

Er zijn meerdere wegen hoe je citroenzuur kunt innemen. Maak een snack van naturel kwark of yoghurt en mix daar een hoeveelheid citroensap door eventueel aangevuld met het vruchtvlees of zet er thee van. Wees slim en je hebt zo een aantal lekkere tussendoortjes welke alleen maar jouw gezondheid stimuleren. Maak je een bepaalde maaltijd klaar doe er citroensap door zodat de smaak verbetert waarnaast je goed kunt afvallen. Profiteer ook van een citroen afslankkuur zodat jij ook je eigen lichaam truct om vetten beter af te breken. Neem ook citroen in zodat jij een gezonder lichaam daaraan overhoudt.